Tlapky s čokoládou
Potřebné ingredience
130 g čokolády na vaření, ,250 g změklého másla, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru, 300 g hladké mouky, sůl, 2 žloutky, 50 g bílé čokolády
Postup přípravy
Na těsto rozpustíme 80 g čokolády na vaření a necháme ji poněkud vychladnout. Z másla a vanilkového cukru utřeme krém, vmícháme moučkový cukr, mouku, sůl a žloutky a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Cukrářský sáček opatříme hvězdicovým tvořítkem, naplníme těstem a nastříkáme na plech asi 3 cm dlouhé proužky.
. Pečeme v předehřáté troubě 8 - 10 minut. Cukroví přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. V horké vodní lázni rozpustíme zvlášť 50 g tmavé a 50 g bílé čokolády. Polovinu tlapek namočíme do tmavé čokolády a polovinu do bílé. Na kuchyňskou mřížku položíme potravinářskou fólii, rozložíme na ni tlapičky a čokoládu necháme ztuhnout. Uchováváme v uzavíratelné dóze.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Cukrářský sáček opatříme hvězdicovým tvořítkem, naplníme těstem a nastříkáme na plech asi 3 cm dlouhé proužky.
. Pečeme v předehřáté troubě 8 - 10 minut. Cukroví přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. V horké vodní lázni rozpustíme zvlášť 50 g tmavé a 50 g bílé čokolády. Polovinu tlapek namočíme do tmavé čokolády a polovinu do bílé. Na kuchyňskou mřížku položíme potravinářskou fólii, rozložíme na ni tlapičky a čokoládu necháme ztuhnout. Uchováváme v uzavíratelné dóze.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
23. 9. 2009, 21:03